12 Mart 2009 Perşembe

Bulgurlu Yaprak Sarma




Bulgurlu Yaprak Sarma

Yaprak Sarmamın Malzemeleri

1 kg salamura yaprak ( yaprakları bir gece önceden suya koyarım böylece tuzu gitmiş olur )
İçi İçin; 2 Orta boy kuru soğan
2 Çorba kaşığı salça
7 Çorba kaşığı sıvı yağ1
1 su bardağı pilavlık bulgur
yarım su bardağı su
tuz
karabiber
nane
kırmızı biber a
yarım demet kıyılmış maydanoz
Üzeri için; sarmısaklı yoğurt


Yaprak Sarmamın Tarifi

Soğanları sıvıyağla tavada kavururum. Yıkayıp süzmüş olduğun bulgurları ve salçayı soğanlara ekleyip güzelce karıştırırım. Su ve geri kalan baharatları ekleyip zeytinyağlı dolma içi gibi tavada pişiririm.
Asma yapraklarının damarlı kısmı içe gelecek şekilde bir tabakta serin ve yaprağın geniş kısmına yeterli miktarda harcı koyup sararım. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar devam ettiririm. Sardığım dolmaları derince bir tencereye dizerim. Üzerini örtecek kadar su ekleyip dolmaların üstüne bir tabak koyarım. Kapağı kapatırım ve kısık ateşte ağır ağır pişiririm.

Hiç yorum yok: