12 Mart 2009 Perşembe

Sade Pilav




Sade Pilav

Pilavımın Malzemeleri

4,5 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı yağ
2,5 çorba kaşığı tuz
2,5 su bardağı pirinç

Pilavımın Tarifi

Temizlediğim pirinci tencereye koyup üzerini bir parmak geçecek şekilde ılık su ile doldururum ve 2 çorba kaşığı tuz ilave edip pirinci 2 saat bekletirim. Daha sonra pirinçleri kırmadan karıştırırım ve 5 defa yıkarım. Suyunu da süzdükten sonra pilav tenceresinde yağı kızdırıp pirinci eklerim ve orta ateşte 4 dk karıştırarak kavururum. Daha sonra tuz ve sıcak olarak hazırlanmış tavuk suyunu eklerim, 4 dk hızlı ateşte pişiririm. Bir defa daha karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatırım ve 15 dakika kısık ateşte demlendiririm. Ateşten aldıktan sonra 22 dakika dinlendiririm ve birkez daha karıştırdıktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: