23 Mart 2009 Pazartesi

Çikolata Şelalesi Tarifi




Çikolata Şelalesi


Tatlımın Malzemeleri
  • Kek İçin;
    4 yumurta
    1 su bardağı şeker
    yarım su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    2 yemek şaşığı şeker
    1 pk kabartma tozu
    1 pk vanilya
    3 su bardağı elenmiş un
  • Sos İçin;
    2 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tepeleme nisasta
    4 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı kakao
    80 gr. bitter çikolata
Tatlımın Tarifi

Sosu koyulaşana kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra içine küçük küçük doğranmış çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırırım ve soğumaya bırakırım. Kek malzemelerini teker teker çırpıp yağlanmış kalıba bu karışımın yarısını dökerim ve onun üstüne sosun tamamını döküp diğer kalan kekin hamurunu da sosun üstüne yayarım ve 170 derecedeki fırında pişiririm.

Hiç yorum yok: