23 Mart 2009 Pazartesi

Muzlu Çikolatalı Pasta Tarifi




Muzlu Çikolatalı Pasta


Pastamın Malzemeleri
  • Kek İçin;
    4 yemek kaşığı şeker
    4 yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
    4 yemek kaşığı un
    1 pk kabartma tozu
  • Krema İçin;
    1 litre süt
    3 yemek kaşığı un
    4,5 yemek kaşığı şeker
    2 yumurta
    2 kaşık kakao
    2 muz
    hindistan cevizi
    dövülmüş ceviz
Pastamın Tarifi

Keki hazırlamak için, 4 yemek kaşığı şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırparım. Ayrı bir kap içinde 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırırım. Bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını aklaştırırım. Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ekleyip unu da azar azar katarak yavaşça çırparım. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında kekin üzeri kızarana kadar pişiririm. Piştikten sonra fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yaparım ve sardığım yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlenmeye bırakırım. Kremayı hazırlamak için, 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı şekeri, 2 yumurtayı ve 2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırırım. Soğuk sütü üzerine yavaşça eklerim ve sürekli karıştırarak kaynayana dek pişiririm. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılıştırırım. Ilındıktan sonra ruloyu açıp üzerine bolca kremadan sürerim, 2 muzu uzunlamasına koyarım ve keki iki defada rulo haline getiririm ve etrafına da kremadan sürerim. Üzerine dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzdolabinda dondurduktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: