23 Mart 2009 Pazartesi

Çikolatalı Fındıklı Pasta Tarifi




Çikolatalı Fındıklı Pasta


Pastamın Malzemeleri
  • 250 gr. pudra sekeri
  • 240 gr. un
  • 200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 150 gr. fındık
  • 150 gr. çikolata
  • 30 gr. kakao
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 4 yumurtanın akı
  • bal
Tatlımın Tarifi

Pudra şekeri ve tereyağını biraz tuz ile köpüklü bir hal olana kadar çırparım. Yumurta sarılarını azar azar ekleyip kaşıkla karıştırırım. Elenmiş un ve kakaoyu, çikolata parçalarını, biraz iri kalacak şekilde dövülmüş fındıkları, 2 kaşık balı ve biraz tuz ile çırpılmış yumurta aklarının yarısını da bu karışım içine eklerim. En son kalan yumurta aklarınıda ekleyip iyice karıştırırım. Karışımı yağlanmış ve un serpilmiş dikdörtgen bir kalıba dökerim. 200 C deki fırında 20 dk pişiririm. Pişirme süresinin yarısında alüminyum folyo ile örterek üzerinin yanmamasını sağlarım. Çıkardıktan sonra sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: