12 Mart 2009 Perşembe

Çikolatalı Kartopu Tarifi




Çikolatalı Kartopu

Tatlımın Malzemeleri

180 gr. sade çikolata
2 kahve fincanı margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yumurta
1 kahve fincanı portakal suyu
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için: 1 paket toz krem şanti, 1 su bardağı süt, pasta incileri.

Tatlımın Tarifi

Sade çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya alırım. Margarini küçük küçük parçalayıp derin bir kaba alırım ve pudra şekeri, çikolata ile yumurtaları ilave edip iyice çırparım. Çırparken portakal suyu, un ve kabartma tozunu da eklerim. Kase şeklinde büyük bir kek kalıbının içini aliminyum folyo ile döşedikten sonra hazırladığım karışımı kalıba alırım ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişiririm. Fırından çıkarıp soğumaya alırım. Oda sıcaklığına ulaştığında kalıptan çıkarıp streç folyo ile kaplarım ve bir gece buzdolabının içinde bekletirim. Süslemek için; kekin üzerindeki streç folyoyu çıkarıp yuvarlak tarafı üste gelecek şekilde servis tabağının içine yerleştiririm. Krem şantiyi sütle çırparım ve yıldız uçlu sıkma torbasına doldururum. Kekin üzerine küçük yıldızlar şeklinde sıkarak boşluk kalmayacak biçimde kaplarım. Pasta incileriyle süsledikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: