29 Mart 2009 Pazar

Çikolatalı Parfe Tarifi



Çikolatalı Parfe

Tatlımın Malzemeleri
  • 100 gr bitter çikolata
  • yarım çay fincanı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay fincanı su
  • 100 gr badem krokan
  • 3 çorba kaşığı kakao
Tatlımın Tarifi

Su ile şekeri 10 dakika kaynattıktan sonra kakao ve çikolata ekleyip, ateşten alırım. Yumurta sarılarını teker teker mikserle çırpıp, çikolataya yediririm ve karışıma eklerim. Soğuduğunda, kar haline getirdiğim yumurta akları ile karıştırıp, krem şanti eklerim. Havanda dövülmüş badem krokanı karışıma katarım ve tüm karışımı kalıba boşaltıp, buzlukta dondurduktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: