31 Mart 2009 Salı

Fasulyeli Pilav Tarifi

Fasulyeli Pilav

Pilavımın Malzemeleri

  • 1 kilo fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 tane orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • pulbiber, karabiber
  • tuz
Pilavımın Tarifi

Taze fasulyeyi ufak ufak doğrarım. Soğanları piyazlık olarak doğrarım. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısını tencerenin içine koyup fasulyelerin üstüne yıkanmış olan pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz ve pulbiberi koyarım. Üstüne geriye kalan fasulyeleri katarım. Yarım çay bardağı su ve tereyağ eklerim. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakırım. Pişirirken ara sıra karıştırırım. Pirincin üzerine tavada zeytinyağını iyice yakıp, dökerim. Pilav gibi demlenmeye alırım. sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: