12 Mart 2009 Perşembe

Fava Tarifi






Fava

Yemeğimin Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kuru iç bakla
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 diş sarmısak
  • dereotu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz

Yemeğimin tarifi

24 Saat önceden bol su ile ıslattığım baklaların suyunu süzerim. Tencerenin içine bakla, irice doğranmış soğan ve havucu koyarım. Baklaların yüzeyini bir parmak geçecek kadar su ilave edip 30 dk haşlarım. Ocaktan alıp şeker ve tuz koyarım. Bütün malzemeleri püre oluncaya kadar el blenderi ile çırparım. Bu arada bir tencerede zeytinyağını kızdırırım ve ezdiğim sarmısağı eklerim. Püre haline gelen baklaları da ekleyerek bir iki defa ocakta çeviririm ve ocağın altını kapatırım. Daha sonra kaplara paylaştırarak soğumasını beklerim. Soğudukça kıvamı koyulaşır bunun. Kaplara boşaltmadan kapların yüzeyini su ile ıslatırım. İyice soğuyup katılaşınca kalıptan servis tabağına ters çevirerek çıkartırım ve üzerini dereotu ile süslerim.



Hiç yorum yok: