12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak Tarifi






Zeytinyağlı Kabak

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 kabak
  • 1 kuru soğan
  • 3 domates
  • 3 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • pul biber
  • dereotu
  • maydanoz
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Kabakları küp küp ve irice doğrarım. Küp doğranmış soğanları zeytinyağında biraz kavururum ve salça, kabukları soyulmuş küp doğranmış domates, pul biber ve tuzu ilave ederim. Soğanlarla beraber biraz pişirdiğim bu sosu kabakların üstüne dökerim, sarmısakları katarım. Piştikten sonra üzerini dereotu ve maydanoz ile süslerim.




Hiç yorum yok: