12 Mart 2009 Perşembe

İç Baklalı Enginar Tarifi






İç Baklalı Enginar

Yemeğimin Malzemeleri

  • 150 gr zeytinyağı
  • 5 enginar
  • 500 gr iç bakla
  • 2 soğan
  • 1 limon
  • 1 kesme şeker
  • 1 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 domates
  • 1 havuç
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Soğanları ince ince doğrarım. Yayvan bir tencere içine zeytinyağı, soğan, kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domates ve havuçları sırasıyla üst üste sıralarım. Ayıklanmış iç baklaları ve en üst kata da enginarları ekleyip, tuz eklerim. Üstünü örtecek kadar hazırlamış olduğum suyun içersine 1 yemek kaşığı un ve kesme şekeri de ilave edip tencerenin kapağını kapatırım ve 45 dk pişiririm. Ocaktan almadan 5 dk.önce üzerine ince kıyılmış dereotu serperim.




Hiç yorum yok: