12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Pazı Dolması Tarifi






Zeytinyağlı Pazı Dolması

Yemeğimin Malzemeleri

  • 1 su bardağından az zeytinyağı
  • 1 bağ pazı
  • 2 kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 domates
  • şeker
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • nane
  • az kekik
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Kaynamış olan suyun içinde yıkanmış pazı yapraklarını bir süre bekletirim. İnce doğranmış soğanları yağda kızartırım, küp küp doğranmış domatesleri eklerim. Domatesler diriliğini kaybetmeden birinci bulguru ilave ederim. Biraz karıştırdıktan sonra baharatlarını katıp 1 çay bardağı su eklerim ve 1 taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp 30 dk dinlendiririm. Pazıların saplarını kullanmadan sararım, sarma işlemi bitince üzerine bir miktar yağ ve su ilave edip pişiririm.




Hiç yorum yok: