12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü Tarifi






Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü

Yemeğimin Malzemeleri

  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım kg kılçıkları ayıklanmış taze fasulye
  • 2 kabak
  • 4 domates
  • 3 havuç
  • 4 soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • tuz

Yemeğimin tarifi

Ayıklanmış taze fasulyeyi, dışı kazınıp parmak gibi kesilmiş kabağı, soyulup parmak gibi doğranmış havucu yıkayıp süzgece çıkarırım. Tencere içinde yağı kızdırırım. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, kevgir ile karışımla süzgeçteki sebzeleri içine ekleyip karıştırırım. Kabuğu soyulmuş ve kare doğranmış domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dk daha karıştırırım. Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatırım. Kaynatırken üzerinde oluşan köpüğünü mutlaka alırım. Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dk kadar pişiririm. Soğuyunca maydanozla süslerim ve böyle servis yaparım.





Hiç yorum yok: