İçli Bulgur Pilavı
Pilavımın Malzemeleri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 pk ince bulgur
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 4 çay kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 rendelenmiş soğan
- bir tutam nane ve kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Pilavımın Tarifi
Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümünü iyice kavurup bulgur eklerim ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyarım. 2 su bardağı su koyduktan sonra suyu çekinceye kadar pişiririm. Üzerini gazete kağıdıyla kapattıktan sonra 20 dk. dinlendirip servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder