31 Mart 2009 Salı

İçli Bulgur Pilavı Tarifi



İçli Bulgur Pilavı

Pilavımın Malzemeleri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 pk ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 4 çay kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 rendelenmiş soğan
  • bir tutam nane ve kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Pilavımın Tarifi

Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümünü iyice kavurup bulgur eklerim ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı tuz koyarım. 2 su bardağı su koyduktan sonra suyu çekinceye kadar pişiririm. Üzerini gazete kağıdıyla kapattıktan sonra 20 dk. dinlendirip servis yaparım.

Hiç yorum yok: