12 Mart 2009 Perşembe

Kuzu İncik Kebabı




Kuzu İncik Kebabı

Kebabımın Malzemeleri

1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
karabiber, tuz
yarım çorba kaşığı salça
1 orta boy soğan
5 adet kuzu incik
2 defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin

Kebabımın Tarifi

Tencerenin içine yağı, ince ince doğranmış soğanı, defne yapraklarını ve kuzu incikleri yerleştiririm. Tüm bu malzemeyi, soğanlar pembeleşene kadar güzelce kavururum. Daha sonra un ve salçayı katarım ve 5 dakika daha kavururum. En son sıcak su ve karabiberi katıp orta ısıda 1 saat pişiririm. Pişen etleri, suyunu süzdükten sonra ısıya dayanıklı bir kaba dizerim. Etin piştiği suyun bir kısmını tepsiye dizdiğim etlerin üzerinde gezdiririm. Tepsiyi, 170 derece fırında, etlerin üzeri kızarıncaya kadar tutarım. Kızardıktan sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: