27 Mart 2009 Cuma

Kuzu Yaprak Sarma





Kuzu Yaprak Sarma

Sarmamın Malzemeleri
  • 1 kuzu but
  • 250 grdolmalık biber
  • 250 gr taze asma yaprağı
  • 1 çorba kaşığı yemeklik margarin
  • 2 ortaboy soğan
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • yarım kg domates
  • karabiber
  • tuz

Sarmamın Tarifi

Derisi ve yağları kasaba temizlettiğim kuzu budunu, kemiğinden ayırırım ve geri kalan etin, iki parçasını bir asma yaprağına sarılacak irilikte doğrarım. Kuzu eti parçalarını iyice yıkayıp süzdükten sonra, üstüne tarçın, karabiber ve tuz serperim ve karıştırırım. Soğanı ince ince dilimleyip, tuzla ovarım. Domateslerin kabuklarını soyup çok iri olmayacak şekilde doğrarım. İnce ve iri olanlarından seçtiğim asma yapraklarının saplarını diplerinden kesip bol suyla yıkarım. Dolmalık biberlerin içindeki çekirdekleri çıkartıp, yıkarım ve 1 cm eninde, yuvarlak olarak dilimlerim. Bunları hazırladıktan sonra asma yapraklanndan birini alıp, yaprağın parlak tarafı avucumun içine bakacak şekilde elime yayarım, tüylü yüzün üstüne iki parça eti koyarım. Bir tutam soğan ve biraz da doğranmış domates ekleyip, yaprağın uçlarını et ve diğer malzemenin üstüne doğru bohça gibi toplarım. Dolmalık biberin bir dilimini bohçaya yüzük gibi geçiririm. Küçük bir tencereye hazırladığım bohçaları dizerim, üstüne bir su bardağı su, bir çorba kaşığı margarin ekleyip, tencerenin kapağı kapatırım. Orta harlı ateşte iki taşım kaynattıktan sonra, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişiririm.

Hiç yorum yok: