12 Mart 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi



Zeytinyağlı Mezgit Sarma

Balık Yemeğimin Malzemeleri


  • 2 tane mezgit balığı filetosu
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış nane
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • karabiber
  • tuz
  • 150 gr. yaprak

Balık Yemeğimin Tarifi


Balığı kaynar suda az haşladıktan sonra küçük parçalara ayırırım. Soğanı sıvıyağ içinde kavururum. Dolmalık fıstık ile üzümü katarım. Pirinci ilave edip hafifçe kavururum. Balığı katıp bir kaç dakika daha kavururum. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve serperim. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip ortasını çukurlaştırırım. Hazırladığım balıklı harçtan bir miktarı yaprağın ortasına yerleştiririm. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatıp bohça şeklinde sararım. Diğer sarmaları da aynı biçimde hazırlarım. Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta getirerek yayvan bir tencere içine yerleştiririm. Yarım su bardağı su eklerim. Kısık ateşte 15 dk pişiririm. Daha sonra servis yaparım.

    Hiç yorum yok: