8 Nisan 2009 Çarşamba

Arapkir Kızartma Tarifi



Arapkir Kızartma

Et Yemeğimin Malzemeleri
  • 125 gram margarin
  • 1 kutu yoğurt
  • 2 kilo kemikli et, (kuzu budu kısmından)
  • 3 ince doğranmış soğan
  • 3 yemek kaşığı salça
  • karabiber, tuz

Et Yemeğimin Tarifi

Önce margarini ılıtıp, yumuşatırım. Bütün malzemeyi bir kapta karıştırıp etlere iyice yediririm. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyup artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökerim. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişiririm. 2 bardak su ilave ederim, malzemeler suyu çekinceye kadar pişirip pilav ile beraber servis yaparım.

1 yorum:

yemek dedi ki...

süper bir tarif olmu inşallah becerebilirim