6 Nisan 2009 Pazartesi

Ayranlı Çörek Tarifi

Ayranlı Çörek

Çöreğimin Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı koyu ayran
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • tuz

Çöreğimin Tarifi

Margarini tavada erittikten sonra ılınması için bekletirim. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kaba koyarım ve üzerine ayran ile margarini katıp karıştırırım. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğururum. Maydanozu ve dereotunu temizleyip incecik kıyarım. Beyaz peyniri ufalarım ardından incecik kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırırım. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlarım ve hamuru elimle açıp içine peynir harcından koyarım. İkiye katlayıp tekrar top yaparım. Fırın tepsisini yağladıktan sonra hazırladığım poğaçaları aralıklı olarak dizerim. Üzerlerine önceden ayırdığım yumurta sarısını sürüp, çörek otu serperim. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dk. pişirip sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: