5 Nisan 2009 Pazar

Ayvalı Pilav Tarifi

Ayvalı Pilav

Pilavımın Malzemeleri

  • 400 gr dana eti
  • 400 gr pirinç
  • 100 gr sıvı yağ
  • 400 gr havuç
  • 2 soğan
  • 1 ayva
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz

Pilavımın Tarifi

Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti kayıp kavururum. Et suyunu çekince soyup halka halka doğradığım havucu koyup kavurmaya devam ederim. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su katarım. Tuz ve kimyon serperim. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarırım ve etlere ekleyip yaklaşık 10 dk. haşlarım. Sonra ayvaları tencereden alıp pirinci eklerim. Ağzını kapatırım ve pirinç suyunu çekine kadar pişiririm. Pilavın altını kapatırım, ayvaları eklerim ve ağzı kapalı olarak 30 dk. dinlendirdikten sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: