5 Nisan 2009 Pazar

Büryan Pilavı Tarifi

Büryan Pilavı

Pilavımın Malzemeleri

  • 1 kilo kuşbaşı kuzu eti
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 4 çorba kaşıgı margarin
  • 1 demet taze nane
  • 2 demet taze soğan
  • tuz, karabiber

Pilavımın Tarifi

Pirinçleri ılık suya koyup üzerine bir çorba kaşığı tuz serperim ve 2 saat kadar dinlendiririm. Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirip, çok hafif kızartırım, üzerlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişiririm. Etler pişince kevgirle başka bir yere alırım. Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtıp, süzerim. Bir tencerede üç kaşık margarini eritirim. Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavururum. 10 dk. sonra ince doğradığım taze soğan ve naneyi de pirince katarım, kavurmaya devam ederim. Bir süre kavurduktan sonra tenceredeki et suyunu süzüp 5 bardak etsuyunu pirince dökerim. Etleri de üzerlerine dizerim. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyarım. Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişiririm ve sonra demlendirip servis yaparım.

Hiç yorum yok: