8 Nisan 2009 Çarşamba

Beşamelli Nuar Tarifi



Beşamelli Nuar

Et Yemeğimin Malzemeleri
  • 600 gram mantar
  • 1 soğan
  • kekik
  • sarmısak
  • 1 nuar
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 400 gram cheddar peyniri
  • 250 gram dana jambon
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 domates
  • zeytin
  • karabiber, tuz

Et Yemeğimin Tarifi


Nuarı bütün halde yağda kızartırım. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz katıp pişiririm. Soğuduğunda ince ince dilimlerim. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığım soğanı, mantar ile sote ederim. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavururum. Buna sıcak nuar suyunu katıp boza kıvamında sos haline getiririm ve pişiririm. Kabın her iki yanına, 1 nuar halkası, 1 dana jambon, 1 peynir dilimi ve zeytin dizerim. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosunu dökerim. Fırında bir süre pişirip, sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: