Beşamelli Nuar
Et Yemeğimin Malzemeleri
- 600 gram mantar
- 1 soğan
- kekik
- sarmısak
- 1 nuar
- 1 çorba kaşığı margarin
- 400 gram cheddar peyniri
- 250 gram dana jambon
- 2 çorba kaşığı un
- 4 domates
- zeytin
- karabiber, tuz
Et Yemeğimin Tarifi
Nuarı bütün halde yağda kızartırım. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz katıp pişiririm. Soğuduğunda ince ince dilimlerim. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığım soğanı, mantar ile sote ederim. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavururum. Buna sıcak nuar suyunu katıp boza kıvamında sos haline getiririm ve pişiririm. Kabın her iki yanına, 1 nuar halkası, 1 dana jambon, 1 peynir dilimi ve zeytin dizerim. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosunu dökerim. Fırında bir süre pişirip, sıcak olarak servis yaparım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder