10 Nisan 2009 Cuma

Hamurlu Elma Tatlısı Tarifi

Hamurlu Elma Tatlısı

Tatlımın Malzemeleri

  • 10 orta boy mayhoş elma
  • 1,5 su bardağı şeker
Alt hamurunun Malzemeleri:
  • 3 su bardağı un
  • 150 gr margarin
  • 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı pudraşekeri
Tatlımın Tarifi

Elmaların iki yanından birer parça keserim ve çekirdek kısımlarını çıkarıp kabuklarını soyarım ve bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizerim. Margarini, unun ortasına kıyarım. Ortasına bir bütün yumurta sarısı, pudraşekeri, vanilya ve limon kabuğu koyarım ve biraz yoğurarak hamur haline getirdikten sonra 30 dakika dinlendiririm. Elmaların alt kısmına birer parça hamur kapatırım. İçlerine de birer kaşık şeker koyarım. Kalan hamuru, 3 mm incelikte açıp 8 cm çapında yuvarlak bir kalıpla keserim. Hamurları elmaların tepesine koyup sıkıştırırım. Kalan hamurdan yapraklar kesip üzerine 3'er yaprak yerleştiririm. Bir bıçakla yaprağın damarlarını çizip, portakal kabuğundan ince kesilmiş bir sapı arasına yerleştiririm. Üzerine sulandırılmış yumurta sürerim. Az ısılı fırında hamur pembeleşene dek pişiririm. Kalan şekerle orta koyulukta bir şurup hazırlayıp elmaların üzerine gezdiririm ve daha sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: