13 Nisan 2009 Pazartesi

Biberli Biftek Tarifi

Biberli Biftek

Et Yemeğimin Malzemeleri

  • 3 sarmısak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 soğan
  • yarım kilo biftek
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 2 yeşil dolmalık biber
  • 2 sarı dolmalık biber
  • kekik
  • tuz, karabiber
Et Yemeğimin Tarifi

Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklarım İnce uzun diklemesine doğrarım. 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atarım, sararmaya başlayınca, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış biberleri ekleyip hepsini birlikte kavururum. Biberler yumuşayınca tuzu ve biberi de eklerim. Diğer bir tavada, kalan zeytinyağı ile ince uzun doğranan biftek dilimlerini 3 dk. kavururum ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökerim. Tüm bu hazırlanan malzemeyi beraberce 3 dk. daha karıştırıp kavururum ve üzerine kekik serpip, kıyılmış havuç ve benzeri sebzelerle süsleyip servis yaparım.

Hiç yorum yok: