Biberli Biftek
Et Yemeğimin Malzemeleri
- 3 sarmısak
- 1 demet maydanoz
- 1 soğan
- yarım kilo biftek
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 dolmalık kırmızı biber
- 2 yeşil dolmalık biber
- 2 sarı dolmalık biber
- kekik
- tuz, karabiber
 Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklarım İnce uzun diklemesine doğrarım. 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atarım, sararmaya başlayınca, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış biberleri ekleyip hepsini  birlikte kavururum. Biberler yumuşayınca tuzu ve biberi de eklerim. Diğer bir tavada, kalan zeytinyağı ile ince uzun doğranan biftek dilimlerini 3 dk. kavururum ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökerim. Tüm bu hazırlanan malzemeyi  beraberce 3 dk. daha karıştırıp kavururum ve üzerine kekik serpip, kıyılmış havuç ve benzeri sebzelerle süsleyip servis yaparım.
Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklarım İnce uzun diklemesine doğrarım. 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atarım, sararmaya başlayınca, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış biberleri ekleyip hepsini  birlikte kavururum. Biberler yumuşayınca tuzu ve biberi de eklerim. Diğer bir tavada, kalan zeytinyağı ile ince uzun doğranan biftek dilimlerini 3 dk. kavururum ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökerim. Tüm bu hazırlanan malzemeyi  beraberce 3 dk. daha karıştırıp kavururum ve üzerine kekik serpip, kıyılmış havuç ve benzeri sebzelerle süsleyip servis yaparım.
 
 
 Kayıtlar
Kayıtlar
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder