Böbrek Sote
Et Yemeğimin Malzemeleri
- 2 çorba kaşığı margarin
- yarım demet maydanoz
- 1 kahve fincanı sirke
- 750 gram dana böbreği
- 2 büyük soğan
- kabukları soyulmuş ve çok küçük doğranmış 3 büyük domates
- 3 ince doğranmış yeşil biber
- kimyon
- karabiber, tuz
Et Yemeğimin Tarifi
Böbrekleri ince ince ufak olarak doğrarım ve sirkeli suda yıkayıp süzerim. Soğanları halka halka doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritirim. Soğan ve böbrekleri içine atarım. Sürekli karıştırarak sotelerim. Böbreklerin rengi değişince domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi katarım. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeye devam ederim. Sonra ateşten alıp, kimyon ve maydanozu eklerim ve servis ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder