16 Nisan 2009 Perşembe

Mantarlı Kuzu Dolması Tarifi



Mantarlı Kuzu Dolması

Et Yemeğimin Malzemeleri
  • 2 domates
  • 2 sarmısak
  • 100 gram taze kaşar
  • tuz ve karabiber
  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 8 Enginar göbeği
  • 100 gram taze mantar
  • 1 küp gibi doğranmış soğan
  • 2 çarliston biber

Et Yemeğimin Tarifi

Tencerede soğanı pembeleştirip içine etleri ve mantarları katarım. Bu karışım pişme noktasındayken, domates ve sarmısak ilave ederim. Daha önce bütün şeklinde haşladığım enginar göbeklerini tepsiye yerleştiririm. Üzerine bu karışımı ekleyip, sonra dilimlenmiş kaşar peyniri koyarım. Fırında kaşar peynir kızarana kadar bekletip çıkarırım. Tuzu ve karabiberi serptikten sonra sıcak olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: