16 Nisan 2009 Perşembe

Portakallı Ördek Tarifi



Portakallı Ördek

Et Yemeğimin Malzemeleri
  • 1 çay kaşığı patates unu
  • 1 çorba kaşığı portakal likörü
  • 1 çorba kaşığı portakal marmeladı
  • 1 çorba kaşığı şarap
  • 2 kilo ağırlığında bir ördek
  • 2 portakal
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 küp kesme şeker

Et Yemeğimin Tarifi

Margarini bir tencereye koyup kızdırırım. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyarım. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya kadar, 45 dakika fırında kızartırım. Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyup, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlarım. İkinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovup, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritirim. 2 portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkarıp, dilim dilim keserim, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklarım. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarıp, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ekleyip, önceden karamel haline getirdiğim şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü eklerim. Ördeği, istediğim büyüklükte porsiyonlara bölüp, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini koyup sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: