11 Nisan 2009 Cumartesi

Profiterol Tarifi



Profiterol

Tatlımın Malzemeleri
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2.5 çay bardağı su
  • 50 gr margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişaştası

Krema Malzemesi :
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 500 ml süt
  • 1 yumurta sarısı

Çikolata Sosu Malzemesi :
  • 2 bardak su
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 fincan şeker
  • 2 yaprak çikolata
Tatlımın Tarifi

Hamuru hazırlamak için su şeker ve margarini kaynatıp içine un ve nişastayı koyarım. 1 dakika kadar hepsini pişiririm. Hamur iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp iyice karıştırırım ve yediririm. Sonra kabartma tozu ilave ederim. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçaları yağlanmış tepsiye dizerim. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiririm. Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyarım sonra bir tabağa dizip sosunu dökerim. Kremasını hazırlamak için, un şeker ve yumurta sarısını karıştırırım. Süt ekleyerek krema yaparım. En son yağ ve vanilya koyarım. Soğuduktan sonra hamurlara koyarım. Sosunu hazırlamak için, nişasta kakao ve şekeri karıştırırım sonra su ilave ederek kıvama gelinceye kadar kaynatırım. Ateşten aldıktan sonra fındık büyüklüğünde yağı içine konup hazırladığım topların üstüne dökerim.

Hiç yorum yok: