Meyveli Çikolatalı Tatlı
Tatlımım Malzemeleri
- 400 gram krem şanti
- 300 gram çiğ krema
- 4 çorba kaşığı vişne reçeli
- 200 gram çikolatalı kek
- 1 kutu vişne kompostosu
- 1 kutu armut kompostosu
- 50 gr bitter çikolata
Süslemek için :
- parça çikolata
- vişne taneleri
- kakao
Kakaolu keki dörtköşe olarak kesip genişçe bir kasenin dibine yerleştiririm. Dilimlediğim armutları ve ikiye bölünmüş vişne tanelerini kekin üstüne yerleştiririm. Vişne reçelini bir kapta 2 dakika ısıtırım ve meyvelerin üstüne boca ederim. Bir kaşık yardımıyla iyice bastırırım. Çikolatayı bir kapta eritip kremşanti ile karıştırırım. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döktükten sonra buzdolabında 10 dakika kadar soğuturum. İyice çırptığım çiğ kremayı soğumuş karışımın üzerine dökerim.
Üzerini parça çikolata, vişne taneleri ve kakao ile süsledikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder