11 Nisan 2009 Cumartesi

Kestane Sufle Tarifi




Kestane Sufle

Tatlımın Malzemeleri
  • yarım kg kestane
  • 4 yumurta
  • 150 gr çikolata
  • 50 gr şeker
  • krem şanti
  • süt
Tatlımın Tarifi

Kestaneleri yarıp, kabukları soyulana kadar sıcak suda haşlarım. Bir tencerede, süt ve soyulmuş kestaneleri iyice pişene kadar kaynatıp, blendırdan geçiririm. Hazırladığım kestane püresini hafif ateşte ısıtırım ve içine küçük parçalar halinde çikolata ekleyerek iyice karıştırırım. Daha sonra teker teker yumurta sarılarını eklerim. Kar haline getirdiğim yumurta akları ve krem şantiyi kestane püresine eklerim. Bir tabağa döküp, buzdolabında soğuturum.

Hiç yorum yok: