3 Nisan 2009 Cuma

Börek Çorbası Tarifi



Börek Çorbası

Çorbamın Malzemeleri
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • yarım kilo kemikli et
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • yarım çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorbamın Tarifi

Nohutu bir gece önceden ıslatırım. Ertesi gün soğanı yemeklik doğrarım, 1 kaşık tereyağında pembeleştiririm. Kıymayı ekleyip kavururum. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırırım. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur elde ederim. Hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler keserim. Tepsiye alıp yaklaşık 5 saat kurumaya bırakırım. Geceden ıslattığım nohuta eti ekleyerek iyice pişiririm. Hazırladığım hamurları ekleyip 15 dk. daha kaynatırım. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırparım ve 2 dk. kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya eklerim. Çok az yağda salça ve naneyi ezerim. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdiririm. Sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: