6 Nisan 2009 Pazartesi

Çemenli Börek Tarifi



Çemenli Börek

Böreğimin Malzemeleri
  • 2 çorba kaşığı ceviz içi
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yufka
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı çemen

Böreğimin Tarifi

Sıvı yağ ile bir çay bardağı suyu karıştırırım. Yarısını yufkaların arasına kalanını ise üzerine sürerim. Daha sonra yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler şeklinde keserim. Tüm şeritleri ortalarından ikiye bölerim. Bir kapta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini karıştırırım. Hazırladığım bu harcı kesilen şerit parçalara bölüştürürüm ve yufkaları muska şeklinde katlarım. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişiririm.

Hiç yorum yok: