6 Nisan 2009 Pazartesi

Çerkez Mantısı Tarifi



Çerkez Mantısı

Mantımın Malzemeleri
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • tuz
iç malzemeleri:
  • 2 haşlanmış patates
  • yeşil soğan
  • maydanoz
  • kişniş
  • karabiber, tuz
Mantımın Tarifi

Soğanı kavururum, haşlanmış patatesleri de ilave edip, onları da kavururum. Tuz, karabiber, kişniş ve maydanozu içine atarım ve püre haline getiririm. Hamuru yoğururum ve un ile ince olarak açarım. Çay bardağı yardımı ile yuvarlak keserim ve karışımdan içine koyarım. İkiye kapatıp haşlarım ve üzerine sarmısaklı yoğurdu dökerim. Salçalı sosuda eklerim. Maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: