6 Nisan 2009 Pazartesi

Çulama Tarifi

Çulama

Çulamamın Malzemeleri

  • şam fıstık
  • 1 kilo yufka
  • yeni bahar
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 litre tavuk suyu
  • 150 gram margarin
  • tavuk ciğeri
  • 1 tavuk
  • 1 soğan
  • kuş üzümü
  • karabiber
  • tarçın, tuz

Çulamamın Tarifi

Tencerenin içine soğanı doğrarım, 2 çorba kaşığı margarin ile çeviririm. Soğan hafif pembeleştiği zaman fıstık ve pirinç ekleyip biraz daha kavururum. Sonra üzerine, doğranmış tavuk ciğeri, tuz, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yeni bahar ve bir su bardağı su koyup, suyu çekilene kadar pişiririm. Ayrı bir kapta 250 gram margarini eritirim. 3 yufkayı üst üste gelecek şekilde, aralarını yağlayıp, yağladığım bir tepsiye sererim. Hazırladığım iç pilavı ve tavuğun göğüs etlerini didikleyip bunun üzerine döşerim. Kalan iki yufkanın, aralarını yağlayıp, böreğin üzerine örterim ve kızgın fırına sürüp, pişiririm. Piştikten sonra üzerine sıcak tavuk suyunu döküp 10 dk. daha fırında pişiririm. Sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: