6 Nisan 2009 Pazartesi

Erişte Tarifi



Erişte

Eriştemin Malzemeleri
  • 250 gram un
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 75 gram tereyağ
  • tuz

Eriştemin Tarifi

Unu elerim, yumurta sarıları, tuz ve su ekleyip yoğururum ve katı bir hamur elde ederim. Yirmi beş dk. dinlendirdikten sonra, altına üstüne un serpip oklavayla, orta incelikte bir yufka açarım.
Serin bir yerde, 25 dk. bırakıp biraz kurumasını sağlarım. Önce 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesip, sonra üst üste koyup bilezik eninde dilimleyip, kaynar ve tuzlu suda 20 dk. pişiririm. Pişirme işlemi bitince, üzerine soğuk su döküp süzgece boşaltarak suyunu süzerim. Servis tabağına alıp üzerine erimiş yağ gezdiririm ve biraz peynir serperim. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: