6 Nisan 2009 Pazartesi

Etli Börek Tarifi



Etli Börek

Böreğimin Malzemeleri
  • 4 sivri biber
  • 1 soğan
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 paket hazır milföy hamuru
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 250 gram kuşbaşı et
  • tuz, karabiber
Böreğimin Tarifi

Hamuru hazırlarım ve margarini eritirim. Kuşbaşı eti suyunu salıp, çekinceye kadar kavururum. Yemeklik olarak doğranmış soğanı ilave ederim. Doğranmış sivri biberi katarım. Tuzunu, karabiberini serpip ocaktan alırım ve soğumaya bırakırım. Hamurun ortasına harcı koyup, üçgen şeklinde kapatırım. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişiririm ve çıkardıktan sonra bir süre dinlendiririm ve servis yaparım.

Hiç yorum yok: