2 Nisan 2009 Perşembe

Çinekop Pilaki Tarifi



Çinekop Pilaki

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • 8 (orta boy) çinekop
  • 2 (orta boy) soğan
  • 2 havuç
  • 3 sarmısak
  • 2 (orta boy) patates
  • 1 kereviz
  • 2 domates
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
Balık Yemeğimin Tarifi

Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra yağlanmış bir tepsiye dizerim. Sarmısakları ince ince kıyarım, havuçları ve soğanları küp küp doğrarım. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarmısakları sotelerim. Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayıp ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam ederim. 2 dakika sonra salçasını da katarım, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dk. pişiririm. Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine döküp yayarım. Önceden ısıttığım 200 derece ısılı fırında 30 dakika kadar pişirip servis yaparım.

Hiç yorum yok: