Dereotlu Baklalı Pilav
Pilavımın Malzemeleri
- 1 su bardağı az haşlanmış taze iç bakla
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 demet dereotu
Pilavımın Tarifi
 Margarin, su ve tuzu derin bir tencerenin içine koyup kaynatırım. Kaynayınca içine incecik kıydığım dereotu ve daha önceden az haşladığım taze iç baklayı koyarım. Su tekrar kaynayınca önceden yıkadığım pirinci içine eklerim. Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakırım. Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatırım ve 15 dk. çok hafif ateşte demini alana kadar beklerim. Daha sonra altını kapatıp, 30 dakika ağzı kapalı şekilde dinlendiririm. Daha sonra haşlanmış et ile beraber servis ederim.
Margarin, su ve tuzu derin bir tencerenin içine koyup kaynatırım. Kaynayınca içine incecik kıydığım dereotu ve daha önceden az haşladığım taze iç baklayı koyarım. Su tekrar kaynayınca önceden yıkadığım pirinci içine eklerim. Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakırım. Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatırım ve 15 dk. çok hafif ateşte demini alana kadar beklerim. Daha sonra altını kapatıp, 30 dakika ağzı kapalı şekilde dinlendiririm. Daha sonra haşlanmış et ile beraber servis ederim.
 
 
 Kayıtlar
Kayıtlar
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder