5 Nisan 2009 Pazar

Erikli Pilav Tarifi



Erikli Pilav

Pilavımın Malzemeleri

Pilav için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • kabukları soyulmuş badem
  • yarım çay bardağı antep fıstığı
  • yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tarçın, 1 tutam yeni bahar, tuz
  • 3 su bardağı su
Erik için:
  • yarım kilo kuru siyah erik
  • 1 çay bardağı şeker
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Hamur için;
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Un, tuz
Pilavımın Tarifi

Erikleri iyice yıkayıp daha sonra tencerede pişiririm, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı ilave ederim ve biraz daha kaynatırım. Ocaktan alıp soğuyunca çekirdeklerini çıkarırım. Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavururum. 3 su bardağı su ve tuz eklerim. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavın altını kapatırım. Zeytinyağında hafif pembeleştirdiğim badem ve fıstıkları da pilava ekleyip, karıştırırım. Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığım hamuru 30 cm çapında açarım. Tam orta kısmına yüzük veya benzeri birşey ile şekiller açarım. Yağladığım tencereye yufkayı yerleştiririm. Üzerine eriğin yarısını yayarım, üzerine pilavın yarısını koyarım, diğer eriği de yayıp onun üzerine de pilavı koyup, hamuru kapatırım. Üzerini yağlayıp fırında kızartırım. Servis tabağına ters çevirip dilimlerim ve servis yaparım.

Hiç yorum yok: