5 Nisan 2009 Pazar

Hamsili Pilav Tarifi



Hamsili Pilav

Pilavımın Malzemeleri
  • 1 kilo ayıklanmış hamsi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 400 gr pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • kuş üzümü
  • dolmalık fıstık
  • maydanoz
  • kırmızı pul biber, karabiber

Pilavımın Tarifi

Servis tepsisini yağlarım. Ayıkladığım hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizerim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğrarım. Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave ederim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere eklerim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma katarım. Birbirine iyice karıştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşerim sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimle dizerim. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiririm. Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını eklerim. Suyunu da koyup kısık ateşte pişiririm. Bir süre dinlendirdikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: