5 Nisan 2009 Pazar

Havuçlu Pilav Tarifi



Havuçlu Pilav

Pilavımın Malzemeleri
  • 100 gr tereyağı
  • 1 kesme şeker
  • 2 havuç
  • 2 bardak pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tavuk bulyon
  • kuş üzümü

Pilavımın Tarifi

Pirinci sıcak ve tuzlu suya koyup 1,5 saat bekletirim. Havucu rendeleyip erittiğim tereyağının içinde kavururum. Pirinci süzdükten sonra tencerede kavrulmuş havuçların içine koyarım. Üzerine tuz, şeker, bulyon ekleyip 5 dk. daha kavururum. 2 bardak su ve kuş üzümü ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişiririm. En az 10 dakika da altını kapatıp demlendirdikten sonra servis yaparım.

Hiç yorum yok: