5 Nisan 2009 Pazar

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi



Havuçlu Bezelyeli Pilav

Pilavımın Malzemeleri
  • 2 orta boy havuç
  • yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2/3 su bardağı konserve bezelye
  • yarım çay kaşığı safran
  • tuz

Pilavımın Tarifi

Pirinçleri ılık suda 1 saat bekletirim. Bu arada havuçları tavla küp küp doğrarım ve iyice yumuşatmadan haşlarım. Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletirim. 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatırım. Tuzunu, margarini ve safranı ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakırım. Kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1 taşım kaynattıktan sonra altını kısarım. Pirinçler suyunu çekince 1 defa yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplarım eğer dik durursa pilavın altını söndürürüm. Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını pilavın üstüne koyup demlenmesi için 20 dk. beklerim. Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmam. Dinlenme süresi sonunda yine yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alırım.

Hiç yorum yok: