5 Nisan 2009 Pazar

Kabil Pilavı Tarifi

Kabil Pilavı

Pilavımın Malzemeleri

  • 200 gr kuru üzüm
  • yarım kilo havuç
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 1 kilo kemikli koyun eti
  • 6 su bardağı pirinç
  • 4 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı tuz

Pilavımın Tarifi

Soğanları kalın kalın rendelerim ve yağda koyu pembe renk alana kadar kavururum. Etleri ekleyip, bir süre beraberce kavururum. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte 30 dk. pişiririm. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartırım ve süzüp bir kenarda bekletirim. Üzümleri çok az yağda hafifçe kavururum ve süzüp bir kenarda bekletirim. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkarım, süzüp pişmiş etin suyuna eklerim. Ezmeden ağır ağır karıştırırım, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğim havuç ve üzümleri kenarlara dizerim. Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendiririm. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süslerim.

Hiç yorum yok: