5 Nisan 2009 Pazar

Kayısılı Pilav Tarifi

Kayısılı Pilav

Pilavımın Malzemeleri

  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tavuk budu
  • 1 iri soğan
  • 5 mantar
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 1 çorba kaşığı badem
  • 1 çay bardağı doğranmış kayısı
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu (doğranmış ve haşlanmış)
  • 1,5 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • süslemek için misket domates ve dereotu
  • 1 yufka
Pilavımın Tarifi

İnce doğranmış kuru soğanı sıvı yağda pambeleştirip, yine ince doğranmış tavuk budu (derisiz) kayısı, üzümler, baharatlar ve pirinç eklerim ve 3 dk. kavururum. Sıcak tavuk suyu ekleyip çok hafif ateşte suyu çekene kadar pişiririm. Üzerine bir peçete örtüp 20 dk. demlenmeye alırım. Sonra çukur bir kaseye boşaltıp hafif bastırarak şekil almasını sağlarım. İçine pişirilmiş yufka serilen bir servis tabağına ters çevirip, üzerini dereotu ve misket domateslerle süslerim. Alta serilen yufkanın kenarlarına volanlı bir şekil vererek kumaş havası veririm. Buharlaştırılmış tavuk suyuyla hafif ıslatırım.

Hiç yorum yok: