2 Nisan 2009 Perşembe

Fırında Palamut Tarifi



Fırında Palamut

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 adet kuru soğan
  • 1,5 adet domates
  • 1,5 adet palamut (orta boy)
  • 1 limon
  • 2 defne yaprağı
  • 3 sivribiber
  • tuz

Balık Yemeğimin Tarifi

Balıkçıda balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestiririm, sonra hafifçe tuzlarım. Bir fırın tepsisine dizerim. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşerim. Üstüne defne yapraklarını dizerim, zeytinyağını gezdirerek dökerim. Kabuğunu soyup kestiğim limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştiririm. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örterim ve önceden 180 derecede ısıttığım fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıkları biraz kızarana kadar pişiririm. Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: