2 Nisan 2009 Perşembe

Hamsi Buğulama Tarifi



Hamsi Buğulama

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • yarım demet maydanoz
  • 1 kilo hamsi
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • 1 bardak su
  • 2 defne yaprağı
  • 2 çarliston biber
  • 2 domates
  • 50 gram tereyağı
  • karabiber
  • tuz

Balık Yemeğimin Tarifi

Ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsi filetolarını yıkarım ve süzerim. Hamsiyi, sırtı sol elimin avuç içine gelecek şekilde yerleştiririm. Kafasının alt kısmından baş parmak ve işaret parmağımla tutarım. Sağ elimle de balığın kafasından tutup öne eğerim ve etinden kopartıp yavaşça kuyruğa doğru çekerek kemiğini alırım, yıkayıp süzgeçe koyarım. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrarım. Kabuklarını soyduğum domatesin çekirdeklerini çıkartarak küp küp doğrarım. Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrarım. Bir kapta tereyağını eriterek, soğan, domates ve çarliston biberleri katarak 5 dk. ateşte çeviririm. İçine 1 bardak su koyup, kaynatırım. Bu malzemelerin bir kısmını tepsi içerisine yayıp, hamsi filetolarını üzerine dizerim. Üzerine kalan malzemeleri gezdirerek dökerim. Yarım limonun suyunu da üzerinde gezdiririm. 1 limonun kabuklarını soyup dilimlerim. Limon dilimlerini ve defne yapraklarını üstüne yerleştiririm. tuz ve toz karabiberi serperim. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıttığım fırında 15 dk. kadar pişiririm. Fırından çıkınca ayıklanıp doğranmış maydanozları üzerine serpip, sıcak olarak servis yaparım.

Hiç yorum yok: