2 Nisan 2009 Perşembe

Hamsi Kuşu Tarifi



Hamsi Kuşu

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • 1 kilo hamsi
  • 1 soğan
  • 2 yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • kırmızı biber
  • zeytinyağ
  • karabiber
  • un
  • tuz
Balık Yemeğimin Tarifi

Balıkları temizleyip güzelce yıkarım. Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartırım. Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovarım. Hamsiyi ortadan ikiye açarak içine ince kıyılmış maydanoz, kuru nane ve kırmızı biberle yaptığım karışımı koyarım. Un ve yumurtaları çırparak koyu bir kıvama getiririm. Hamsiyi bu bulamaça bulayıp kızgın yağda pişiririm. Sonra da salata ile beraber servis yaparım.

Hiç yorum yok: