2 Nisan 2009 Perşembe

Hamsi Tuzlama Tarifi



Hamsi Tuzlama

Malzemelerim
  • 1,5 su bardağı kaya tuzu
  • 2 kilo hamsi
  • 2 kiloluk ağırlık
  • 3 defne yaprağı


Hamsi Tuzlamamın Tarifi

Hamsilerin başlarını koparıp içlerini iyice temizlerim. İyice yıkadıktan sonra 2 saat kadar, suyunun süzülmesi amacıyla süzgeçte bekletirim. Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istiflerim. En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatırım. Yaklaşık 2 ay sonra yenecek kıvama gelir. Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkarım ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletirim. Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yerim.

Hiç yorum yok: