2 Nisan 2009 Perşembe

Hamsili Patates Dolması Tarifi



Hamsili Patates Dolması

Balık Yemeğimin Malzemeleri
  • yarım kilo hamsi
  • 1, 5 kilo büyüklerinden patates
  • yarım domates
  • yarım soğan
  • maydanoz
  • kırmızı biber
  • salça
  • tuz
Balık Yemeğimin Tarifi

Hamsileri iyice temizlerim ve kılçıklarını çıkartırım. Patatesleri soyup içlerini dolma olacak şekilde oyarım. Hamsileri bir kapta tuzlarım, soğan ve maydanozu ince ince doğrarım ve kırmızı biberle karıştırırım. Domatesleri halka halka keserim. Hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurup üstüne soğan maydanoz baharat karışımını koyup yuvarlak kesilen domatesler ile üstünü kapatırım ve bir tepsiye dizerim. Tepsiye biraz su koyup orta hararetli bir ocakta 15 dk. pişirdikten sonra patateslerin üstüne suda erittiğim salçayı sürerim ve tepsiyi sıcak bir fırına sürerim. 20 dk. sonra tepsiyi fırından çıkarıp servis yaparım.

Hiç yorum yok: