4 Nisan 2009 Cumartesi

Harput Köftesi Tarifi



Harput Köftesi

Köftemin Malzemeleri
  • 1 paket köftelik bulgur
  • yarım kg orta yağlısından kıyma
  • 1 soğan
  • maydanoz
  • reyhan, salça ve tuz

Köftemin Tarifi

Soğanı kuşbaşı olarak doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovarım. Et, bulgur ve salçayı ekleyip, iyice yoğururum. Cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp, yuvarlak yaparım, her iki tarafından parmağımla bastırıp ortasını çukurlaştırırım. Bir tencereye tereyağ ve salça koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave ederim. Su kaynadığı zaman köfteleri alıp 25 dk. pişiririm. Artan suyu bir kaba koyup süzerim. Servis yapacağım zaman, bir kapta sakladığım bu sudan biraz ekleyip, yeniden ısıtırım ve servis yaparım.

Hiç yorum yok: